Recept
« Terug naar recepten
Vlechtbrood met knoflook en rozemarijn
PT120M
Vlechtbrood met knoflook en rozemarijn
Een heerlijk vlechtbrood met knoflook en rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlechtbrood met knoflook en rozemarijn te bereiden
Verwarm het water in de pan tot het handwarm is 40 graden C.
Vermeng de gist met de suiker en de knoflook en voeg 1/2 dl lauw warm water toe en roer het mengsel glad.
Meng de bloem met het zout in een beslagkom dor elkaar.
Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gist knoflook oplossing.
Schenk da de rest van het lauwe water erbij en meng het tot een samenhangende massa die van de wand van de kom los laat.
Neem het deeg uit de kom en kneed het op een dun met bloem bestoven ondergrond als volgt:
Houd het deeg met een hand tegen en duw het met de andere hand van voren naar achteren, zodat het deeg wordt uitgerekt.
Draai het deeg een kwartslag en herhaal deze handelingen ca 10 min.
Na deze tijd, van het deeg een bal vormen en in een schone kom afgedekt met een doek of plastic folie 30-40 min. rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in 3 gelijke porties.
Rol elke portie met beide handpalmen op het met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne rol ( 17-20 cm lang ).
Vlecht de rollen in elkaar en leg de vlecht afgedekt 1 uur voor het narijzen op een warme plek.
Verwarm de oven op 225 graden C.
Bestrijk het brood met eierdooier en rozemarijn.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in 30-35 min gaar.
Vervolgens uit de oven halen en besprenkelen met water en het brood op het rooster iets afkoelen
Vermeng de gist met de suiker en de knoflook en voeg 1/2 dl lauw warm water toe en roer het mengsel glad.
Meng de bloem met het zout in een beslagkom dor elkaar.
Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gist knoflook oplossing.
Schenk da de rest van het lauwe water erbij en meng het tot een samenhangende massa die van de wand van de kom los laat.
Neem het deeg uit de kom en kneed het op een dun met bloem bestoven ondergrond als volgt:
Houd het deeg met een hand tegen en duw het met de andere hand van voren naar achteren, zodat het deeg wordt uitgerekt.
Draai het deeg een kwartslag en herhaal deze handelingen ca 10 min.
Na deze tijd, van het deeg een bal vormen en in een schone kom afgedekt met een doek of plastic folie 30-40 min. rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in 3 gelijke porties.
Rol elke portie met beide handpalmen op het met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne rol ( 17-20 cm lang ).
Vlecht de rollen in elkaar en leg de vlecht afgedekt 1 uur voor het narijzen op een warme plek.
Verwarm de oven op 225 graden C.
Bestrijk het brood met eierdooier en rozemarijn.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in 30-35 min gaar.
Vervolgens uit de oven halen en besprenkelen met water en het brood op het rooster iets afkoelen