Recept
« Terug naar recepten
vleesribben in looksaus
PT90M
vleesribben in looksaus
Een heerlijk vleesribben in looksaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Molkens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
eigen probeersel
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe vleesribben in looksaus te bereiden
De ribbetjes ruim wentelen in de donkerbruine suiker.
De boter laten smelten in de kookpot.
Ajuin aanbakken, samen met de fijngesneden knoflook (niet laten verbranden!!). Uit de pan scheppen en even opzij zetten.
De ribbetjes in de pan doen en aanbakken.
Onderzetten met koffie en water.
Peper, zout, nootmuskaat en laurierblad toevoegen, alsook de gebakken uien en look.
Op zacht voor gaar laten sudderen.
Als de ribben gaar zijn, ze uit de saus scheppen en op een schaal doen.
Saus eventueel wat bijkruiden en dan binden met maizena express.
Saus over de ribben gieten.
Serveren met bijvoorbeeld kroketten of stokbrood, desnoods met wat appelmoes.
De boter laten smelten in de kookpot.
Ajuin aanbakken, samen met de fijngesneden knoflook (niet laten verbranden!!). Uit de pan scheppen en even opzij zetten.
De ribbetjes in de pan doen en aanbakken.
Onderzetten met koffie en water.
Peper, zout, nootmuskaat en laurierblad toevoegen, alsook de gebakken uien en look.
Op zacht voor gaar laten sudderen.
Als de ribben gaar zijn, ze uit de saus scheppen en op een schaal doen.
Saus eventueel wat bijkruiden en dan binden met maizena express.
Saus over de ribben gieten.
Serveren met bijvoorbeeld kroketten of stokbrood, desnoods met wat appelmoes.
Mijn kookverhaal (Inge Molkens)
Ik denk altijd dat ik nog een portie zal overhouden voor de vriezer, maar er zijn steeds vrijwilligers voor de 'restjes', of alles is gewoon op!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jarrebezeke zegt:
wat de mosterd betreft, verkies ik die van De Kroon, maar die is niet overal verkrijgbaar, dus ik zou zeggen: neem gewoon de sterkste die je vinden kan!
Godts Gaston zegt: