Recept
« Terug naar recepten
Vlierbloesemsoep
PT30M
Vlierbloesemsoep
Een heerlijk vlierbloesemsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlierbloesemsoep te bereiden
Kook hiervoor de vlierbloesemschermen zachtjes 10 minuten in een halve liter water.
Zeef het en meng het geurige water met de melk. Maak het aardappelzetmeel aan met een beetje melk en roer samen met een mespuntje zout en de suiker door de melksoep.
Laat 15 minuten pruttelen.
Je kunt een in blokjes gesneden goudrenet of wat
gewassen rozijnen en krenten meekoken. Laat afkoelen en
dien op als dessert op een zomeravond.
Zeef het en meng het geurige water met de melk. Maak het aardappelzetmeel aan met een beetje melk en roer samen met een mespuntje zout en de suiker door de melksoep.
Laat 15 minuten pruttelen.
Je kunt een in blokjes gesneden goudrenet of wat
gewassen rozijnen en krenten meekoken. Laat afkoelen en
dien op als dessert op een zomeravond.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Ik zie veel vlierbloesemschermen al 'verdwijnen', maar het kan nog wel!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Je kunt ook nog vlierbloesembeignets maken. Voor mezelf maak ik binnenkort vliesbessensaus. Grten Hans:):):)
mia7 zegt:
Ik heb nog siroop van vorig jaar.Ik wil vlierbessen proberen met honing aan te passen.Lijkt mij ook lekker zoet :p:D