KookJij

Vlierbloesemsoep

Een heerlijk vlierbloesemsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlierbloesemsoep te bereiden

Kook hiervoor de vlier­bloesemschermen zachtjes 10 minuten in een halve liter water.
Zeef het en meng het geurige water met de melk. Maak het aardappelzetmeel aan met een beetje melk en roer samen met een mespuntje zout en de suiker door de melksoep.
Laat 15 minuten pruttelen.
Je kunt een in blokjes gesneden goudrenet of wat
gewassen rozijnen en krenten meekoken. Laat afkoelen en
dien op als dessert op een zomeravond.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik zie veel vlierbloesemschermen al 'verdwijnen', maar het kan nog wel!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Er zijn geen bloesemsmeer denk,wij hebben een volkstuin.Daar staan rallen vlierbes boompjes .Ik zal er deze week eens kijken of ik er nog wat bloesems kan plukken.Zet jij het vlierbessensaus recept nog op kookjij ?:)

Ik heb nog siroop van vorig jaar.Ik wil vlierbessen proberen met honing aan te passen.Lijkt mij ook lekker zoet :p:D
hns

hns zegt:
Jazeker, ik heb nu vliesbloesemdrank in de koeling staan, erg lekker. Als je niet zoveel van zuur houdt, kan er ook een kwart citroen in.
Je kunt ook nog vlierbloesembeignets maken. Voor mezelf maak ik binnenkort vliesbessensaus. Grten Hans:):):)
mia7

mia7 zegt:
En de vrucht, de vlierbes doe jij daar nog iets mee Hans ?:)