Recept
« Terug naar recepten
Vlierpannenkoeken
PT20M
Vlierpannenkoeken
Een heerlijk vlierpannenkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kruiden gebruiken in recepten, Deltas
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlierpannenkoeken te bereiden
Klop het ei met zout .
Voeg de bloem beetje bij beetje toe onder goed kloppen met een garde, en voeg steeds wat melk toe. Zorg dat er geen klontjes ontstaan!
Was de vlierschermen grondig in water met zout.
Haal de bloemkoppen eraf en meng ze rustig door het beslag.
Laat de boter of olie goed heet worden in de pan en bereid de pannenkoeken op de gebruikelijke manier.
Serveer ze warm met poedersuiker.
Voeg de bloem beetje bij beetje toe onder goed kloppen met een garde, en voeg steeds wat melk toe. Zorg dat er geen klontjes ontstaan!
Was de vlierschermen grondig in water met zout.
Haal de bloemkoppen eraf en meng ze rustig door het beslag.
Laat de boter of olie goed heet worden in de pan en bereid de pannenkoeken op de gebruikelijke manier.
Serveer ze warm met poedersuiker.
wouros zegt: