Recept
« Terug naar recepten
Vongole (=Venus)schelpjes als Voorafje
PT15M
Vongole (=Venus)schelpjes als Voorafje
Vongole schelpen of venusschelpen of Manila schelpen. Daarmee worden de zelfde twee-kleppige schelpensoort bedoeld.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vongole (=Venus)schelpjes als Voorafje te bereiden
- In een grote pan met dikke bodem de boter heet laten worden en daarin de knoflook iets laten kleuren.
- Doe dan de schelpen in de pan en roer dat goed door elkaar.
- Doe de peper er bij en roer door.
- Doe de wijn er bij en wacht 60 tellen. Schud dan een paar maal.
- De schelpen zouden nu allemaal open moeten staan. De dichte weggooien.
- Doe het citroensap er bij en de peterselie en roer nog eens goed door.
- Verdeel over de borden en serveer er een stuk stokbrood bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een droge witte wijn bij.