KookJij

Vongole (=Venus)schelpjes als Voorafje

Vongole schelpen of venusschelpen of Manila schelpen. Daarmee worden de zelfde twee-kleppige schelpensoort bedoeld.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vongole (=Venus)schelpjes als Voorafje te bereiden

  1. In een grote pan met dikke bodem de boter heet laten worden en daarin de knoflook iets laten kleuren.
  2. Doe dan de schelpen in de pan en roer dat goed door elkaar.
  3. Doe de peper er bij en roer door.
  4. Doe de wijn er bij en wacht 60 tellen. Schud dan een paar maal.
  5. De schelpen zouden nu allemaal open moeten staan. De dichte weggooien.
  6. Doe het citroensap er bij en de peterselie en roer nog eens goed door.
  7. Verdeel over de borden en serveer er een stuk stokbrood bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een droge witte wijn bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst