Recept
« Terug naar recepten
Voorgerechtje met kip, ananas, gember en curryroom
PT30M
Voorgerechtje met kip, ananas, gember en curryroom
Een heerlijk voorgerechtje met kip, ananas, gember en curryroom recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Luc Lauriks
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
samengesprokkeld uit andere recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorgerechtje met kip, ananas, gember en curryroom te bereiden
Doe de ananas in een zeef en laat uitlekken, vang het sap op. Kook het builtje rijst (witte of volle, naar smaak) met een blokje kippebouillon. Braad ondertussen de kipfilet. Doe de gekookte rijst in de mengkom en laat afkoelen. Laat ook de gebraden kipfilet afkoelen. Snij ondertussen de geconfijte gember (meestal redelijk grof gesneden) eventueel in fijnere blokjes (max. 0,5 cm). Snij de ananasschijven in fijne reepjes, en snij tenslotte ook de kipfilet in kubusjes van ± 1 cm. Meng kip, gember en ananas onder de afgekoelde rijst. Geconfijte gember is vrij pikant, begin daarom met 1 à 2 soeplepels fijngesneden gember en proef dan het mengsel. Voeg eventueel nog wat gember toe en zet het mengsel terug in de koelkast. Doe 3 soeplepels mayonaise in een mengkom/beker, samen met 2 koffielepels currypoeder en 1 à 2 koffielepels ananassap. Meng goed, en voeg dan geleidelijk aan (steeds blijven mengen !) scheutjes room toe tot je een gladde saus bekomt. Schep vlak voor het opdienen het kip/gember/ananasmengsel in individuele kommetjes en giet er wat curryroom over. Versier met een klein takje peterselie en dien op.