Recept
« Terug naar recepten
Voorjaarsslaatje met minikaasbolletjes
PT10M
Voorjaarsslaatje met minikaasbolletjes
Een heerlijk voorjaarsslaatje met minikaasbolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
293 kcal kCal energie
5.7 g Gram eiwit
29.5 g Gram vet
1.1 g Gram koolhydraten
5.7 g Gram eiwit
29.5 g Gram vet
1.1 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorjaarsslaatje met minikaasbolletjes te bereiden
Snij de lente-uitjes in 3 stukken.
Meng de veldsla met de multicolorsla.
Maak een vinaigrette van de mosterd, de olijfolie en de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.
Gril de lente-uitjes in een hete grillpan tot er mooie bruine streepjes op komen.
Plet de kaas met een vork en meng er de korianderblaadjes en de komijnzaadjes onder. Kruid met
wat zwarte peper.
Vorm met 2 koffielepels bolletjes van de kaasmengeling.
Schik de slamengeling op de borden en verdeel er de gegrilde lente-uitjes en de kaasbolletjes over. Besprenkel
met de vinaigrette en werk af met de rodebietscheutjes en de muntblaadjes. Serveer met brood.
Meng de veldsla met de multicolorsla.
Maak een vinaigrette van de mosterd, de olijfolie en de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.
Gril de lente-uitjes in een hete grillpan tot er mooie bruine streepjes op komen.
Plet de kaas met een vork en meng er de korianderblaadjes en de komijnzaadjes onder. Kruid met
wat zwarte peper.
Vorm met 2 koffielepels bolletjes van de kaasmengeling.
Schik de slamengeling op de borden en verdeel er de gegrilde lente-uitjes en de kaasbolletjes over. Besprenkel
met de vinaigrette en werk af met de rodebietscheutjes en de muntblaadjes. Serveer met brood.