Deze taart maak ik altijd (met enige variatie) voor onze
kaartvrienden op zondagmiddag. Je kunt de taart van tevoren bereiden en opwarmen in de oven.
Recept
« Terug naar recepten
Voorjaarstaart
PT60M
Voorjaarstaart
Een heerlijk voorjaarstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marian Vendrig
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorjaarstaart te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C.
Deeg maken van bloem, kwark, zout en olie en 15 min. laten rusten.
Groene groenten 4 min. blancheren, ui fruiten, de eieren mengen met de Griekse yoghurt en geraspte mozzarella en op smaak brengen met peper en zout.
Vorm bedekken met deeg en de bodem bestrijken met tapenade daarop de ui dan de groenten en vervolgens de eiermix.
45 min. in oven.
Deeg maken van bloem, kwark, zout en olie en 15 min. laten rusten.
Groene groenten 4 min. blancheren, ui fruiten, de eieren mengen met de Griekse yoghurt en geraspte mozzarella en op smaak brengen met peper en zout.
Vorm bedekken met deeg en de bodem bestrijken met tapenade daarop de ui dan de groenten en vervolgens de eiermix.
45 min. in oven.
y.frencken zegt:
Deze voorjaarstaart vandaag gemaakt. Hij smaakte heel lekker.
Echter, de bodem was een beetje hard, terwijl het deeg van tevoren heel soepel was toen ik de bodem van de springvorm ermee bedekte. Hoe komt dat ? Kan ik ook rode paprika erbij doen ?
Gr. Yvonne
erbij doen of wordt de smaak anders ?
Hoe komt dat ?