Recept
« Terug naar recepten
Vruchtenmuffins
PT60M
Vruchtenmuffins
Een heerlijk vruchtenmuffins recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
308 kCal energie
5 Gram eiwit
18 Gram vet
33 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
18 Gram vet
33 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
haute cuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vruchtenmuffins te bereiden
Mix in een ruime kom de bloem, bakpoeder, suiker en kaneel. Meng in een andere kom de zure room, boter, citroenrasp, passievruchtenpulp en ei.
Schep het roommengsel bij de droge ingredienten en meng het goed door elkaar. Schep vervolgens voorzichtig de vruchten er doorheen en lepel het geheel in papieren caisses (geribbelde, papieren bakvormen).
Vul deze voor 3/4. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180C in 35 tot 45 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn met een houten prikker. Als de prikker er droog uit
komt zijn de muffins gaar.
Serveer de vruchtenmuffins als ze nog warm zijn. Garneer tenslotte met frambozen of bosbessen en muntblaadjes.
Schep het roommengsel bij de droge ingredienten en meng het goed door elkaar. Schep vervolgens voorzichtig de vruchten er doorheen en lepel het geheel in papieren caisses (geribbelde, papieren bakvormen).
Vul deze voor 3/4. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180C in 35 tot 45 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn met een houten prikker. Als de prikker er droog uit
komt zijn de muffins gaar.
Serveer de vruchtenmuffins als ze nog warm zijn. Garneer tenslotte met frambozen of bosbessen en muntblaadjes.
jeroen van galen zegt:
bedankt vor je receptuur erika, het ziet er lekker uit.
alleen een vraag wat wordt er verstaan onder 1 kop hoeveel gram is dat ongeveer?