Recept
« Terug naar recepten
Vruchtenstrudel
PT45M
Vruchtenstrudel
Een heerlijk vruchtenstrudel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vruchtenstrudel te bereiden
Schil van citroen wassen en raspen. Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in stukjes snijden. Appel in kom doen en met 2 eetlepels citroensap besprenkelen. Abrikozen in kleine stukjes snijden. Amandelen grof hakken en erbij doen. Abrikozen, rozijnen en citroenschil met Vin Santo, 3 eetlepels basterdsuiker en 2 eetlepels olie omscheppen. Bloem met snufje zout in kom doen. Rest van suiker en olie erbij doen en met 1 dl water tot een soepel deeg kneden.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakplaat met bakpapier bekleden. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg op aanrecht tot langwerpige lap (van ca. 40 bij 30 cm) uitrollen. Fruitmengsel erover verdelen, hierbij ca. 5 cm aan de lange kant onbedekt laten. Deeg met vulling oprollen, bij onbedekte reep eindigen. Zijkanten van de rol met een vork licht dichtdrukken. Rol op bakplaat leggen met naad naar beneden. In oven ca. 45 minuten bakken. Rol laten afkoelen, ruim met poedersuiker bestrooien en in plakjes gesneden serveren.
Tip: Dit gebak smaakt na een dag laten staan het lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Variaties: meng ook 2 theelepels kaneel door het fruitmengsel. Vervang de helft van de amandelen door walnoten. Vervang de abrikozen door gedroogde vijgen.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakplaat met bakpapier bekleden. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg op aanrecht tot langwerpige lap (van ca. 40 bij 30 cm) uitrollen. Fruitmengsel erover verdelen, hierbij ca. 5 cm aan de lange kant onbedekt laten. Deeg met vulling oprollen, bij onbedekte reep eindigen. Zijkanten van de rol met een vork licht dichtdrukken. Rol op bakplaat leggen met naad naar beneden. In oven ca. 45 minuten bakken. Rol laten afkoelen, ruim met poedersuiker bestrooien en in plakjes gesneden serveren.
Tip: Dit gebak smaakt na een dag laten staan het lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Variaties: meng ook 2 theelepels kaneel door het fruitmengsel. Vervang de helft van de amandelen door walnoten. Vervang de abrikozen door gedroogde vijgen.
Sanne zegt: