Recept
« Terug naar recepten
Vuurbonensoep
PT180M
Vuurbonensoep
Een heerlijk vuurbonensoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joop van Nes
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vuurbonensoep te bereiden
Trek van de runderpoulet, samen met 4 tuinkruidenblokjes en 1,5 ltr. water een mooie bouillon. Doe in een andere pan de boter en bak hierin de ui glazig, voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder en het flesje hot (of seet) Chilisaus toe, dit geheel even omroeren, vervolgens de paprikastukjes met de bouillon erbij doen, dit laten garen. Daarna de uitgelekte bonen met het in stukjes gesneden gare soepvlees, de slagroom en eventueel de Jalapeñoblokjes toevoegen. Op smaak brengen met (zee)zout. Serveren met boerenbrood en gezouten boter.
Jacqueline zegt: