Recept
« Terug naar recepten
Waldorff salade met kip, walnoten en ananas
PT20M
Waldorff salade met kip, walnoten en ananas
Een heerlijk waldorff salade met kip, walnoten en ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
421 kCal energie
20 Gram eiwit
26 Gram vet
19 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
26 Gram vet
19 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
jaren 60
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waldorff salade met kip, walnoten en ananas te bereiden
Besprenkel de knolselderij en de appel met citroensap en voeg er de peterselie, walnoten, mandarijnen, kipreepjes en ananas aan toe.
Meng daarna in een ruime kom de mayonaise met de slagroom en worcesterssauce. Voeg er vervolgens het knolselderijmengsel aan toe en schep het voorzichtig door elkaar.
Controleer de salade op smaak en kruid het indien nodig met wat peper en zout. Schep de salade op bordjes en garneer deze met ananas, mandarijn en gehakte peterselie.
Serveer de salade met warme toast.
Meng daarna in een ruime kom de mayonaise met de slagroom en worcesterssauce. Voeg er vervolgens het knolselderijmengsel aan toe en schep het voorzichtig door elkaar.
Controleer de salade op smaak en kruid het indien nodig met wat peper en zout. Schep de salade op bordjes en garneer deze met ananas, mandarijn en gehakte peterselie.
Serveer de salade met warme toast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kruidenvrouwke zegt:
Edo Oldenziel zegt: