KookJij

Waldorfsalade met gegrild rundvlees

Een heerlijk waldorfsalade met gegrild rundvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waldorfsalade met gegrild rundvlees te bereiden

Peper en zout het vlees. Bestrijk met olijfolie. Strooi er fijngesneden tijm over en rooster een minuut op beide kanten. Laat het een klein uurtje garen in een oven op 90°C. Schil de knolselder en snijd die in 2 stukken. Snijd uit één helft 2 cilinders met een diameter van 5 cm. Houd de restjes bij om puree te maken. Snijd de tweede helft in julienne.

Zet de restjes van de knolselder op in gezouten water met de geschilde en gesneden aardappel. Kook gaar. Gaar de cilinders in een aparte pan met kokend gezouten water. Blancheer drie kwart van de sliertjes knolselder enkele minuutjes in gezouten water en verfris onmiddellijk.

Snijd een julienne van de ongeschilde appelen en voeg ze bij de gekookte sliertjes knolselder. Hak de noten grof en voeg erbij. Breng de salade op smaak met notenolie, sherry-azijn, peper en selderzout.

Kook de room in tot hij indikt. Giet de restjes knolselder en de aardappel af en pureer. Doe dit bij de room en breng op smaak met selderzout.

Fruit de overgebleven sliertjes knolselder goudbruin in arachideolie.

Snijd plakken van de cilinders. Schik er 3 op een bord. Lepel er zure room op en bedek met de Waldorfsla. Snijd het vlees en schik het ernaast. Aan de andere kant van het vlees komt puree, bestrooid met de krokante twijgjes knolselder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst