Recept
« Terug naar recepten
Waldorfsla met zalm
PT40M
Waldorfsla met zalm
Een heerlijk waldorfsla met zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
domy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waldorfsla met zalm te bereiden
Snijd de zalm.
Pocheer de zalm in een court bouillon van wortel, vis bouillon, prei, tijm, laurier, uien, peper en zout.
Schil de knolselderij, snijd hem in julienne en meng hem met de room. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de appel, snijd in julienne en meng met de knolselderij.
Bak de amandelen en meng met rest.
Klop de rest van de room op met citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gerookte zalm op borden.
Spuit een toefje slagroom en werk deze af met een takje dille.
leg in het middel van de borden de groentjes en leg de gepocheerde zalm erop.
Pocheer de zalm in een court bouillon van wortel, vis bouillon, prei, tijm, laurier, uien, peper en zout.
Schil de knolselderij, snijd hem in julienne en meng hem met de room. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de appel, snijd in julienne en meng met de knolselderij.
Bak de amandelen en meng met rest.
Klop de rest van de room op met citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gerookte zalm op borden.
Spuit een toefje slagroom en werk deze af met een takje dille.
leg in het middel van de borden de groentjes en leg de gepocheerde zalm erop.