KookJij

Waldorfsla met zalm

Een heerlijk waldorfsla met zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: domy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waldorfsla met zalm te bereiden

Snijd de zalm.
Pocheer de zalm in een court bouillon van wortel, vis bouillon, prei, tijm, laurier, uien, peper en zout.
Schil de knolselderij, snijd hem in julienne en meng hem met de room. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de appel, snijd in julienne en meng met de knolselderij.
Bak de amandelen en meng met rest.
Klop de rest van de room op met citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gerookte zalm op borden.
Spuit een toefje slagroom en werk deze af met een takje dille.
leg in het middel van de borden de groentjes en leg de gepocheerde zalm erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst