Recept
« Terug naar recepten
Walnotentaart
PT25M
Walnotentaart
Een heerlijk walnotentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnotentaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 C. Beboter een lasagneschaal met roomboter en bedek deze volledig met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Fruit in wat olie de ui even aan met de prei en leg dit op de bodem van de taart. Strooi de walnoten erover. Klop de eieren samen met de slagroom en kruidenboter en giet dit mengsel over de noten, prei en ui. Strooi er wat dille over en zet de taart circa 15 minuten in de oven. Serveer met een groene salade van veldsla en rucola.
Bereidingstijd
ca. 25 minuten
Bereidingstijd
ca. 25 minuten