KookJij

Warm Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsau

Een heerlijk warm roggebroodtaart met roquefort en roquefortsau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warm Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsau te bereiden

Breek het roggebrood in stukken en maal ze fijn in een foodprocessor, laat de machine draaien tot zich een bal vormt. Kneed de boter en de bloem door het roggedeeg, vorm een bal van het deeg en laat deze in folie ca. 30 min. rusten in de koelkast.

Beboter intussen een springvorm en maak de vulling: Gebruik 2/3 Roquefort (1/3 deel is voor de saus) en de zachte geitenkaas en meng door elkaar.

Doe de room en het kaasmengsel in een steelpan en verhit het geheel al roerende op een laagvuur, tot de kaas volledig is gesmolten. Laat het kaasmengsel niet heter worden dan nodig is om de kaas te doen smelten.
Neem de pan van het vuur en laat de inhoud tot lauw afkoelen.
Roer de eieren en de eidooiers één voor één door het kaasmengsel.

Rol het roggedeeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een ronde plak van ca. 5 mm. dik en bekleed hiermee de bodem en de springvorm.

Verwarm de oven voor op 150 ºC.

Giet het kaasmengsel in de vorm en bak de taart ca. 40 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaasvulling stevig is en de bovenkant lichtbruin begint te kleuren.
Laat de taart afkoelen en zet deze tot gebruik in de koelkast.

De saus:
Wrijf de overgebleven Roquefort door een zeef en klop er lepel voor lepel de yoghurt door.

Verwijder de rand van de springvorm en snij de taart in 12 punten. Verwarm de taartpunten ca. 5 minuten in een op 160 ºC voorverwarmde oven. De taart moet warm zijn, maar mag niet te heet worden.

Serveren:
Leg op elk bord een taartpunt en schep er een beetje saus naast. Garneer het geheel met blaadjes frisee, de kerveltakjes en de kerstomaatjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst