KookJij

Warme gehakt-tomaatjes

Een heerlijk warme gehakt-tomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie: 215 kCal energie
13 Gram eiwit
17 Gram vet
3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warme gehakt-tomaatjes te bereiden

Snijd aan de onderkant het kapje van de tomaatjes.

Hol ze uit met een theelepeltje. Dep de binnenkant droog met keukenpapier en bestrooi het met wat zout en peper.

Verkruimel de cornflakes, maar niet te fijn.

Knip de braadworst open en haal het gehakt eruit. Meng het met de kruiden, 3 eetlepels cornflakes en eventueel wat peper. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en vul de tomaatjes ermee. Bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175C. Zet de tomaatjes in een ingevette ovenschaal. Meng de rest van de cornflakes met de kaas en strooi dit over de tomaatjes. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak e tomaatjes in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin.

Verdeel de tomaatjes over 4 borden. Lekker met stokbrood en een plukje sla.

Mijn kookverhaal (Robin .)

Erg lekker als voorgerecht of als hapje op een verjaardag!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst