Recept
« Terug naar recepten
Warme pastei van kip met pistachenoten
PT40M
Warme pastei van kip met pistachenoten
Een heerlijk warme pastei van kip met pistachenoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookworkshop
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme pastei van kip met pistachenoten te bereiden
Bereidingswijze pastei: haal de kipfilets door de vleesmolen.
vermeng het vlees met de eieren, de half-opgeklopte room, pistachenoten, peper en zout (alles goed koud). wrijf kleine vormpjes in met olie en vul ze met deze mengeling. zet de vormpjes in een ovenschotel, die gedeeltelijk gevuld is met water, in een oven op 200ºC.
controleer na 20 minuten met een prikker of de pasteitjes vast geworden zijn en verwijder ze uit de oven. keer ze uit op een bord.
bereidingswijze saus:
stoof de gehakte ui en de fijngesneden wortel in boter. voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. bestrooi met bloem. Bevochtig met de kippenbouillon en voeg de tijm en laurier toen. laat ze op een licht vuurtje koken gedurende 20 minuten.
zeef de saus, werk af met de gehakte dragon en breng op smaak met peper en zout.
Serveertips
Versier het bord met verse blaadjes dragon en enkele druppels room.
vermeng het vlees met de eieren, de half-opgeklopte room, pistachenoten, peper en zout (alles goed koud). wrijf kleine vormpjes in met olie en vul ze met deze mengeling. zet de vormpjes in een ovenschotel, die gedeeltelijk gevuld is met water, in een oven op 200ºC.
controleer na 20 minuten met een prikker of de pasteitjes vast geworden zijn en verwijder ze uit de oven. keer ze uit op een bord.
bereidingswijze saus:
stoof de gehakte ui en de fijngesneden wortel in boter. voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. bestrooi met bloem. Bevochtig met de kippenbouillon en voeg de tijm en laurier toen. laat ze op een licht vuurtje koken gedurende 20 minuten.
zeef de saus, werk af met de gehakte dragon en breng op smaak met peper en zout.
Serveertips
Versier het bord met verse blaadjes dragon en enkele druppels room.