Recept
« Terug naar recepten
Warmoesrolletjes met rijst
PT35M
Warmoesrolletjes met rijst
Een heerlijk warmoesrolletjes met rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warmoesrolletjes met rijst te bereiden
Stoof de fijngesneden sjalot aan in olijfolie en voeg de rijst toe. Laat bakken tot de rijst glanst.
Breng de bouillon aan de kook en giet daarna over de rijst. Dek de pot af en laat de rijst gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Breng op smaak met de kaas en de peper.
Snijd de stengels van de warmoes in staafjes. Bak ze in de olijfolie samen met geraspte gember en het citroengras.
Blancheer enkele bladeren van de warmoes. Haal uit en dep goed droog. Vul het blad met de rijst en draai tot een rolletje.
Pel de scampi en maak ze schoon. Rol ze door paprikapoeder en bak kort aan in olijfolie.
Pel de rode paprika en versnipper in kleine blokjes. Schik het rolletje middenin het bord en werk af met de scampi en blokjes paprika.
Breng de bouillon aan de kook en giet daarna over de rijst. Dek de pot af en laat de rijst gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Breng op smaak met de kaas en de peper.
Snijd de stengels van de warmoes in staafjes. Bak ze in de olijfolie samen met geraspte gember en het citroengras.
Blancheer enkele bladeren van de warmoes. Haal uit en dep goed droog. Vul het blad met de rijst en draai tot een rolletje.
Pel de scampi en maak ze schoon. Rol ze door paprikapoeder en bak kort aan in olijfolie.
Pel de rode paprika en versnipper in kleine blokjes. Schik het rolletje middenin het bord en werk af met de scampi en blokjes paprika.