KookJij

Waspeentjes gekarameliseerd met gember

Een heerlijk waspeentjes gekarameliseerd met gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn man
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waspeentjes gekarameliseerd met gember te bereiden

De waspeentjes schoonmaken. Ze kunnen heel blijven.
Gaar de worteltjes in de magnetron beetgaar. (of beetgaar koken)
Laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog.
De gemberbolletjes in stukjes snijden, ze hoeven niet al te klein gesneden te worden.
De boter in de wok licht laten bruinen en de beetgare worteltjes door de boter wentelen zodat ze allemaal in aanraking met de boter zijn geweest.
Dan de gemberstukjes toevoegen en een scheutje gembersiroop erbij naar eigen smaak.
De worteltjes even roerbakken tot een mooi kleurtje.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit heeft mijn man vandaag bereid. Hij kijkt nooit in kookboeken, maar maakt wat hij denkt dat zal smaken.
De worteltjes waren nog lekker knapperig en niet echt zacht. Wij vonden dat erg lekker zo.
Wil je ze wat gaarder, dan moet je ze wat langer garen/koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chefkok  peter

chefkok peter zegt:
Kunnen jullie niet beter de telefoon pakken, wat een onzin jammer.
Anna

Anna zegt:
Jij, bofkont;);) Alhoewel, misschien de nieuwe liefde van zoonlief maar eens deze reactie sturen, schijnt ook niet onverdienstelijk te zijn in de keuken.:p Al zal ze dat best eng vinden, maar met een beetje hulp moet dat gaan lukken. Gelukkig is dochterlief dan ook weer terug, uit het verre Australie.
Het komt weer helemaal goed!;) Nu nog even aan de column werken....en dan even relaxen;);)
fabita

fabita zegt:
Als je van rauwe houdt, dan is dit gerecht iets voor jou. Ze waren zeer knapperig.(hij had 2 a 3 min op 900 W)
Met kerst komt mijn schoondochter koken, doet ze al jaren. Ze doet het erg graag. Ze kan niet stilzitten en is een echte keukenprinses en alles zonder recepten. En daar ik dan jarig bent, ben ik vrij. Ook wel eens fijn hoor. Haar kennende zal 't wel 5 a 6 gangenmenu worden. Haar kinderen, mijn kleinzonen, maken dan mooie menu's op de cp. En na het eten ruimt iedereen op en alles in de vaatwasser voor zover het kan. En oma mag niets doen, want ze is jarig. Wel moeilijk dan om niets te doen, hoor. :p:)
Anna

Anna zegt:
Wel grappig, rauw zijn ze heerlijk, om weg te knabbelen of in de inmaak. Manlief heeft een volkstuintje, dus daar komt regelmatig wat van af. Volgende week ga ik de Atjar van Gerda maken, met witte kool. Vandaag heb je al 2 leuke ideeen ingezonden voor de kerst, het rolt me zomaar in de schoot!:D
Na Sinterklaas komt er weer een kerst-prijsvraag, we hebben er zin in! :D:D
Trouwens, vandaag was er bij dagelijkse kost een heerlijk visrecept, forel;)
fabita

fabita zegt:
't Zal je wel bevallen, denk ik want noch mijn man noch ik houden van wortels. Deze hadden we van iemand gekregen, maar ik denk dat we het op zo'n manier wel vaker zullen eten. We hebben het met vlees en rijst gegeten:p, dus het hoeft niet perse vis met worteltjes te zijn.:)
Anna

Anna zegt:
Ik ben helemaal niet zo gek op gekookte worteltjes, maar met de combi van gember ga ik zeker eens proberen!:D