Dit heeft mijn man vandaag bereid. Hij kijkt nooit in kookboeken, maar maakt wat hij denkt dat zal smaken.
De worteltjes waren nog lekker knapperig en niet echt zacht. Wij vonden dat erg lekker zo.
Wil je ze wat gaarder, dan moet je ze wat langer garen/koken.
Recept
« Terug naar recepten
Waspeentjes gekarameliseerd met gember
PT10M
Waspeentjes gekarameliseerd met gember
Een heerlijk waspeentjes gekarameliseerd met gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn man
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waspeentjes gekarameliseerd met gember te bereiden
De waspeentjes schoonmaken. Ze kunnen heel blijven.
Gaar de worteltjes in de magnetron beetgaar. (of beetgaar koken)
Laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog.
De gemberbolletjes in stukjes snijden, ze hoeven niet al te klein gesneden te worden.
De boter in de wok licht laten bruinen en de beetgare worteltjes door de boter wentelen zodat ze allemaal in aanraking met de boter zijn geweest.
Dan de gemberstukjes toevoegen en een scheutje gembersiroop erbij naar eigen smaak.
De worteltjes even roerbakken tot een mooi kleurtje.
Gaar de worteltjes in de magnetron beetgaar. (of beetgaar koken)
Laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog.
De gemberbolletjes in stukjes snijden, ze hoeven niet al te klein gesneden te worden.
De boter in de wok licht laten bruinen en de beetgare worteltjes door de boter wentelen zodat ze allemaal in aanraking met de boter zijn geweest.
Dan de gemberstukjes toevoegen en een scheutje gembersiroop erbij naar eigen smaak.
De worteltjes even roerbakken tot een mooi kleurtje.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Het komt weer helemaal goed!;) Nu nog even aan de column werken....en dan even relaxen;);)
fabita zegt:
Met kerst komt mijn schoondochter koken, doet ze al jaren. Ze doet het erg graag. Ze kan niet stilzitten en is een echte keukenprinses en alles zonder recepten. En daar ik dan jarig bent, ben ik vrij. Ook wel eens fijn hoor. Haar kennende zal 't wel 5 a 6 gangenmenu worden. Haar kinderen, mijn kleinzonen, maken dan mooie menu's op de cp. En na het eten ruimt iedereen op en alles in de vaatwasser voor zover het kan. En oma mag niets doen, want ze is jarig. Wel moeilijk dan om niets te doen, hoor. :p:)
Anna zegt:
Na Sinterklaas komt er weer een kerst-prijsvraag, we hebben er zin in! :D:D
Trouwens, vandaag was er bij dagelijkse kost een heerlijk visrecept, forel;)
fabita zegt:
Anna zegt:
chefkok peter zegt: