Recept
« Terug naar recepten
Waterkerssalade met Hollandse garnalen en mango
PT15M
Waterkerssalade met Hollandse garnalen en mango
Een heerlijk waterkerssalade met hollandse garnalen en mango recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterkerssalade met Hollandse garnalen en mango te bereiden
Schil de mango en schep er met een appelboortje bolletjes van. Snijd de rest van het vruchtvlees van de pit af en pureer dit in een mixerblender. Doe de mangobolletjes bij de puree en zet het even apart.
Pluk de steeltjes van de waterkers en was deze goed schoon, daarna de waterkers voorzichtig drogen met keukenpapier. Meng de witte wijnazijn met olijfolie en een zelfde hoeveelheid mangopuree.
Sprenkel dit mengsel over de waterkersblaadjes en schep deze vervolgens op de bordjes. Verdeel de garnaaltjes over de waterkersblaadjes en leg de mangoballetjes rondom het bord.
Kruid de salade tenslotte met versgemalen peper en grof zeezout.
Pluk de steeltjes van de waterkers en was deze goed schoon, daarna de waterkers voorzichtig drogen met keukenpapier. Meng de witte wijnazijn met olijfolie en een zelfde hoeveelheid mangopuree.
Sprenkel dit mengsel over de waterkersblaadjes en schep deze vervolgens op de bordjes. Verdeel de garnaaltjes over de waterkersblaadjes en leg de mangoballetjes rondom het bord.
Kruid de salade tenslotte met versgemalen peper en grof zeezout.