Recept
« Terug naar recepten
Waterkerssoep met kalfszwezerik
PT60M
Waterkerssoep met kalfszwezerik
Een heerlijk waterkerssoep met kalfszwezerik recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterkerssoep met kalfszwezerik te bereiden
Zwezerik gaar maken gedurende ongeveer 30 min, in een bouillon verrijkt met wat groenten.
De gare zwezerik vervolgens koud spoelen en schoon pellen. Daarna in kleine reepjes snijden.
Boter laten smelten en daarin de sjalotten en het spek aanzetten.
Bloem toevoegen en de roux goed gaar laten worden.
Afblussen met de witte wijn en verder opvullen met de kippenbouillon. Mosterd toevoegen.
Het geheel al roerende aan de kook brengen en daarna de bos gewassen waterkers toevoegen.(plus stelen van de andere bos).
Deze gaar laten worden en het totaal in de food processor pureren.
Door een bolzeef het geheel zeven.
Met behulp van een plasticzak de reepjes zwezerik door de bloem halen, dan schudden en in warme boter krokant bakken.
Blaadjes waterkers plukken en deze in grove reepjes snijden.
De room met de eidooiers vermengen (liaison).
Voor het doorgeven de soep aan de kook brengen, van het vuur halen en dan pas de liaison toevoegen.
Presentatie:
Soep in de borden doen en daarin het garnituur van zwezerik en reepjes waterkers verdelen.
De gare zwezerik vervolgens koud spoelen en schoon pellen. Daarna in kleine reepjes snijden.
Boter laten smelten en daarin de sjalotten en het spek aanzetten.
Bloem toevoegen en de roux goed gaar laten worden.
Afblussen met de witte wijn en verder opvullen met de kippenbouillon. Mosterd toevoegen.
Het geheel al roerende aan de kook brengen en daarna de bos gewassen waterkers toevoegen.(plus stelen van de andere bos).
Deze gaar laten worden en het totaal in de food processor pureren.
Door een bolzeef het geheel zeven.
Met behulp van een plasticzak de reepjes zwezerik door de bloem halen, dan schudden en in warme boter krokant bakken.
Blaadjes waterkers plukken en deze in grove reepjes snijden.
De room met de eidooiers vermengen (liaison).
Voor het doorgeven de soep aan de kook brengen, van het vuur halen en dan pas de liaison toevoegen.
Presentatie:
Soep in de borden doen en daarin het garnituur van zwezerik en reepjes waterkers verdelen.