KookJij

Waterkerssoep

Een heerlijk waterkerssoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waterkerssoep te bereiden

verwarm in een ruime pan 20 gr.van de magarine.Bak hierin de sjalot 5 min.zachtjes totdat ze glazig zijn.Houd enkele takjes waterkers achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de sjalot.Bak de waterkers zachtjes 2 min.zodat deze slinkt.Voeg 4 1/2 dl. van de bouillon toe en breng het aan de kook.Laat de groenten 5 min.zachtjes koken.Voeg het citroensap toe en pureer het waterkersmengsel met het vocht in een keukenmachine of met een staafmixer.Smelt in een andere pan de rest van de boter,voeg in een keer de bloem toe en warm het al roerend 2 min.zachtjes door zodat de bloem gaar wordt.(Dit is een roux)Voeg de rest van de koude bouillon in delen al roerend toe,zodat een gladde saus ontstaat en laat dit nog 3 min koken.Roer de waterkerspuree door de gebonden bouillon en verwarm het opnieuw.Breng de soap op smaak met peper,zout en citroensap.Schep de soep in vier borden of kommen en garneer deze met enkele takjes waterkers en serveer er evt. geroosterde broodjes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

charlotte van hemert

charlotte van hemert zegt:
Hallo, kan ik je recept waterkers invriezen? Ik wil graag ver vooruit voorbereiden voor de kerst:)
Lambert

Lambert zegt:
Waterkerssoep komt officeel uit Frankrijk.