Recept
« Terug naar recepten
Waterzooi van griet met witloof
PT30M
Waterzooi van griet met witloof
Een heerlijk waterzooi van griet met witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterzooi van griet met witloof te bereiden
Snijd de schoongemaakte wortelen en prei in kleine blokjes. Doe hetzelfde met vier stronkjes witloof.
Stoof de groenten in 3/4 van de boter. Overgiet met de visbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Intussen kunt u de rest van het witloof halveren en stoven in de rest van de boter.
Bereid de mosselen en haal ze uit de schelp.
Klop de eierdooiers los in de room en zet apart.
Snijd de filets in repen en laat 2 minuten pocheren in de soep. Schep ze eruit en verdeel over 4 voorverwarmde borden.
Doe hetzelfde met de groenten uit de soep, het gebakken witloof en de mosselen.
Voeg het eiermengsel toe en breng al roerend tot bij het kookpunt. Haal van het vuur en voeg het citroensap en de peterselie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet in de borden en garneer met de garnalen.
Stoof de groenten in 3/4 van de boter. Overgiet met de visbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Intussen kunt u de rest van het witloof halveren en stoven in de rest van de boter.
Bereid de mosselen en haal ze uit de schelp.
Klop de eierdooiers los in de room en zet apart.
Snijd de filets in repen en laat 2 minuten pocheren in de soep. Schep ze eruit en verdeel over 4 voorverwarmde borden.
Doe hetzelfde met de groenten uit de soep, het gebakken witloof en de mosselen.
Voeg het eiermengsel toe en breng al roerend tot bij het kookpunt. Haal van het vuur en voeg het citroensap en de peterselie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet in de borden en garneer met de garnalen.
derbyke zegt: