Recept
« Terug naar recepten
Weitingbeignets
PT40M
Weitingbeignets
Een heerlijk weitingbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Weitingbeignets te bereiden
Laat de gist in het lauwe water oplossen. Doe voor het frituurbeslag de bloem in een schaal, maak een kuiltje in het midden en doe er het zout, olijfolie en de opgeloste gist in. Zet nu alles met een spatel of met de hand luchtig door elkaar. Laat het beslag op een lauwwarme plaats tot rust komen en rijzen. Even voor het gebruik de eiwitten zeer stijf kloppen en deze door het beslag spatelen. Doe de takjes tijm in een schaal en giet er de olie op. Laat het 10 minuten staan. Snijd de wijtingfilets in 14 lange reepjes van 30 gram elk. Laat de wijtingreepjes 1/2 uur in de tijm-marinade marineren. Laat ze dan in een zeef goed uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Kruid ze met wat zout en witte peper. Haal de reepjes net voor het uitserveren stuk voor stuk door het beslag en dompel ze gelijk in het hete frituurvet. Lat ze goudbruin bakken.