KookJij

Whoopie Pie

Een heerlijk whoopie pie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: girlscene.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Whoopie Pie te bereiden

Cakejes:
* Verwarm de oven voor op 180°C en bedek de bakplaat met bakpapier.
* Maak als eerste in een kom een mengsel van het bakpoeder, bloem, cacao en het zout.
* Mix op de laagste stand in een andere kom een mengsel van de inmiddels gesmolten boter, suiker en plantaardige olie. Heb je dit gemengd? Mix dan het geheel ongeveer drie minuten op een hoge stand. Voeg dan het ei en de vanille toe en mix het dan nog gedurende twee minuten. Heb je dit gedaan? Voeg dan de helft van het andere mengsel eraan toe en de helft van de melk totdat er één mengsel is ontstaan. Herhaal dit totdat het bakpoeder/bloem/cacao/zoutmengsel en de melk er volledig in verwerkt/gemixt zijn.
* Pak een eetlepel en schep daarmee telkens een kleine hoeveelheid op de bakplaat zodat je kleine toefjes achterlaat. Zorg ervoor dat je tussen elk toefje ongeveer twee centimeter ruimte vrij laat.
* Bak het geheel ongeveer tien minuten. Je moet er uiteindelijk nog zachtjes in kunnen drukken, dus niet dat het hard is geworden.
* Klaar? Haal dan de bakplaat uit de oven en laat het ongeveer vijf minuutjes afkoelen (kan ook op een rooster).

Pindakaasvulling:
* mix op de laagste stand de pindakaas en de boter tot één mengsel.
* voeg de suiker en het zout toe. Heb je dit gedaan? Mix dan het geheel ongeveer vier minuten op een middelhoge stand totdat het lekker luchtig is geworden.
* Smeer of spuit vervolgens de crème op de platte kant van de inmiddels gedroogde koekjes. Uiteindelijk worden de twee platte kanten zachtjes tegen elkaar aangedrukt, dus je kunt er zelf voor kiezen beiden kanten te besmeren of maar één kant. Het ligt er natuurlijk aan hoe zoet je het koekje wilt hebben!

Mijn kookverhaal (Sofie Vermaut)

Gezellig gebak.
Ipv de iets moeilijkere cupcakes zijn er nu deze Whoopie Pies. Ze dringen, mede onder impuls van Starbucks en andere trendy koffiebars, zich op als waardig en haalbaar alternatief voor de niet immer lukkende cupcakes. Hoe goed de bedoelingen van menig kookprinses ook waren.
Oorspronkelijk uit New England, VS - 19e eeuw, nu ook steeds meer aan de overkant van de Ocean te vinden.
Claire Ptal, een in East London gebaseerde bakker, maakte er al een bestseller over met instemming van Jamie Olivier.
Geen zin of tijd om zelf Whoopie Pies te maken, geen nood ze zijn onder andere te koop op de Broadway Market en in Claires minishop Violet. Mogelijks loop je daar Jamie himself wel tegen het lijf.
PS - ook warenhuizen als Harrods verkopen de Whoopie Pies.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sanne

Sanne zegt:
Heb ze zojuist gemaakt. Ligt het aan mij of zit er wel érg veel cacao doorheen? Vind de chocoladesmaak heeeel sterk.
Ingrid

Ingrid zegt:
Heerlijk!!!!!!!
Ga ze zelf in elkaar knutselen, Jamie zit niet op me te wachten;):p:D
liske

liske zegt:
Mierzoet, natuurlijk...maar wat zien ze er leuk uit, lijken wel jojo's!