Recept
« Terug naar recepten
Wieringer schapenyoghurt gemarineerde zalm, gevuld
PT45M
Wieringer schapenyoghurt gemarineerde zalm, gevuld
Een heerlijk wieringer schapenyoghurt gemarineerde zalm, gevuld recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinaire saisonnier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wieringer schapenyoghurt gemarineerde zalm, gevuld te bereiden
Snijd het vet van de zalm, leg de filet in een braadslede, bestrooi met zeezout, dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koeling onder de druk van een gewicht.
Haal de zalm uit het zout, spoel af met koud water en dep deze droog.
Doe de yoghurt in een slede en leg hierin de zalm met de graadzijde naar beneden.
Druk licht aan, bedek met folie en laat gedurende 6 uur in de koeling rusten.
Was de aardappelen grondig en kook ze in de schil in gezouten water bijna gaar.
Rook de aardappelen lichtbruin, laat afkoelen en schil.
Snijd er een brunoise van en breng op smaak met crème fraîche, bieslook, peper en zout.
Verwijder de meeste yoghurt van de zalm en trancheer deze.
Bedek een ronde bolle vorm met plasticfolie, leg hierin plakjes zalm en vul op met de aardappelsalade.
Vouw met de overhangende zalm dicht en druk goed aan.
Los het zalmbolletje en leg dit op het bord.
Maak van de olie, de aceto en het zeewier een vinaigrette.
Garneer naar keuze.
Haal de zalm uit het zout, spoel af met koud water en dep deze droog.
Doe de yoghurt in een slede en leg hierin de zalm met de graadzijde naar beneden.
Druk licht aan, bedek met folie en laat gedurende 6 uur in de koeling rusten.
Was de aardappelen grondig en kook ze in de schil in gezouten water bijna gaar.
Rook de aardappelen lichtbruin, laat afkoelen en schil.
Snijd er een brunoise van en breng op smaak met crème fraîche, bieslook, peper en zout.
Verwijder de meeste yoghurt van de zalm en trancheer deze.
Bedek een ronde bolle vorm met plasticfolie, leg hierin plakjes zalm en vul op met de aardappelsalade.
Vouw met de overhangende zalm dicht en druk goed aan.
Los het zalmbolletje en leg dit op het bord.
Maak van de olie, de aceto en het zeewier een vinaigrette.
Garneer naar keuze.