Recept
« Terug naar recepten
Wijting met kerrie en appeltjes
PT35M
Wijting met kerrie en appeltjes
Een heerlijk wijting met kerrie en appeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijting met kerrie en appeltjes te bereiden
Kook de rijst gaar in gezouten water.
Voor de kerriesaus: snij 1 appel (geschild) en 1 ui fijn, stoof ze even in olijfolie, voeg dan het kerriepoeder en de kippenbouillon toe en laat alles tot de helft inkoken. Mix de saus, voeg de room toe en bind eventueel met maïszetmeel.
Schil de resterende appels, snij ze in kwartjes en bak ze in olijfolie gaar. Bestrooi de appelkwartjes met suiker en laat ze lichtjes karameliseren.
Kruid de wijtingfilets met peper en zout, haal ze lichtjes door de bloem en bak ze krokant in olijfolie.
Leg de wijtingfilet op het bord, de appelkwartjes erop en de rijst ernaast. Lepel de kerriesaus over de vis en versier met bieslook.
Voor de kerriesaus: snij 1 appel (geschild) en 1 ui fijn, stoof ze even in olijfolie, voeg dan het kerriepoeder en de kippenbouillon toe en laat alles tot de helft inkoken. Mix de saus, voeg de room toe en bind eventueel met maïszetmeel.
Schil de resterende appels, snij ze in kwartjes en bak ze in olijfolie gaar. Bestrooi de appelkwartjes met suiker en laat ze lichtjes karameliseren.
Kruid de wijtingfilets met peper en zout, haal ze lichtjes door de bloem en bak ze krokant in olijfolie.
Leg de wijtingfilet op het bord, de appelkwartjes erop en de rijst ernaast. Lepel de kerriesaus over de vis en versier met bieslook.