Recept
« Terug naar recepten
Wijtingfilets met gewokte groentjes en rode-wijnsaus
PT35M
Wijtingfilets met gewokte groentjes en rode-wijnsaus
Een heerlijk wijtingfilets met gewokte groentjes en rode-wijnsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijtingfilets met gewokte groentjes en rode-wijnsaus te bereiden
De wok-groenten in blokjes of schijfjes versnijden. Olijfolie verhitten, de fijngesneden look en sjalot in de wok even bakken, dan de wokgroenten toevoegen alles beetgaar bakken.
De rode wijn samen met de fijngesneden sjalot tot 1/3 inkoken, de kalfsfond toevoegen, nog even inkoken, zeven en de saus afwerken met een klontje boter.
De wijtingfilets op het vel bakken in olijfolie.
De wokgroentjes in het midden van het bord leggen, de wijtingfilets er op schikken en de saus er rond lepelen. Serveren met natuuraardappelen.
Voor een feestelijke versiering: het groen van prei in fijne reepjes snijden, krokant frituren op 150 °C en boven op de wijtingfilets schikken.