Recept
« Terug naar recepten
Wijtingsoep
PT50M
Wijtingsoep
Een heerlijk wijtingsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijtingsoep te bereiden
Snipper ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.
Laat de groenten gedurende 5 à 10 minuten zacht stoven in een pot met een klontje boter.
Snijd de aardappel in stukjes.
Voeg samen met knoflook, tijm en laurier toe aan de groenten en overgiet met een liter water en breng aan de kook.
Laat 15 minuten hard koken. Verwijder tijm en laurier.
Mix de soep.
Zeef, voeg de witte wijn toe en laat opnieuw aan de kook komen.
Laat nog 10 minuten zacht koken.
Snijd de wijting in stukjes en doe ze in de soep.
Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.
Laat de groenten gedurende 5 à 10 minuten zacht stoven in een pot met een klontje boter.
Snijd de aardappel in stukjes.
Voeg samen met knoflook, tijm en laurier toe aan de groenten en overgiet met een liter water en breng aan de kook.
Laat 15 minuten hard koken. Verwijder tijm en laurier.
Mix de soep.
Zeef, voeg de witte wijn toe en laat opnieuw aan de kook komen.
Laat nog 10 minuten zacht koken.
Snijd de wijting in stukjes en doe ze in de soep.
Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.