KookJij

Wild konijn met mosterdsaus

Een heerlijk wild konijn met mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 2-3 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wild konijn met mosterdsaus te bereiden

Maak het konijn van binnen en van buiten droog met keukenpapier, wrijf het daarna in met het mengsel van drie delen zout, een deel peper en een deel kerriepoeder.
Leg het sjalotje, knoflookteentje en de beide tijmtakjes in de buikholte. verhit boter en olie in een braadpan en wacht tot het schuim verdwenen is. bak het konijn in 8-10 min. aan alle kanten lichtbruin, temper het vuur en laat het nog 50-55 min. zachtjes braden.
Keer het regelmatig om en bedruip het met de bakboter/olie. voeg wat eetlepels heet water toe als de boter te donker wordt. neem het sjalotje,knoflookteentje en beide tijmtakjes uit de buikholte en verpak het gebraden konijn in aluminiumfolie. laat het minstens een kwartier rusten. verwijder op 2 eetlepels na het boter en olie mengsel uit de braadpan. roer door het overblijfsel de gezeefde bloem tot een glad mengsel. schenk er 2 dl. kokend water bij en roer alles krachtig door. voeg onmiddelijk daarna de sherry en fond toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat zo'n 5 min. sudderen. Schenk de saus door een zeefje in een sauspannetje met dikke bodem roer de room erdoor en blijf roeren tot de gewenste dikte verkregen is, voeg er zo nodig peper en zout aan toe.

Mijn kookverhaal (rob pool)

Presentatie: verdeel het konijn in stukken en leg deze in een voorverwarmde schaal met opstaande rand. Schenk de saus erover en bestrooi alles met tijmblaadjes. Schik er evt. een krul peterselie als garnering bij. Geef er gebakken spruitjes (met uitjes ) en gegratineerde aardappelen of puree bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst