Recept
« Terug naar recepten
Wilde gansfilet
PT20M
Wilde gansfilet
Een heerlijk wilde gansfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
At vanhoorn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
elders
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wilde gansfilet te bereiden
Filet zouten en met peper bestrooien.
Licht met bloem bestrooien.
Oven op 180°C zetten
Filet bakken 8 min. in de koekenpan, 12 min. in de oven nabakken.
5 min laten rusten uit de oven voor het aansnijden.
Licht met bloem bestrooien.
Oven op 180°C zetten
Filet bakken 8 min. in de koekenpan, 12 min. in de oven nabakken.
5 min laten rusten uit de oven voor het aansnijden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
carin zegt:
vriendelijke groet,
Carin
hempenius zegt:
wat aardig van U, hartelijk dank voor de info. Ik neem aan dat de filets dan nog lekker rosé zijn. Dat wordt dus smullen!! Vr. gr. Hempenius
atje zegt:
Gans moet 2 maal 4 min bakken in de koekenpan, daarna 8/10 min op 180 graden in de oven, gans is mals maar het beste is de grauwe gans en de kol gans. Als je gans koopt kan je voelen of ze mals zijn of niet. Met vr gr ATJE.
hempenius zegt:
atje zegt:
wouros zegt:
Recept van Loethe Olthuis:
Laat de filets op kamertemperatuur komen. Bestrooi ze rondom met zout en bak ze daarna om en om in hete boter met een scheutje olijfolie, als biefstuk. Laat even rusten onder aluminiumfolie en snijd in mooie plakken. Geef er cumberlandsaus bij, of desnoods curry.
T. Hempenius zegt: