KookJij

Wilde gansfilet

Een heerlijk wilde gansfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: elders
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wilde gansfilet te bereiden

Filet zouten en met peper bestrooien.
Licht met bloem bestrooien.
Oven op 180°C zetten
Filet bakken 8 min. in de koekenpan, 12 min. in de oven nabakken.
5 min laten rusten uit de oven voor het aansnijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

T. Hempenius

T. Hempenius zegt:
2 min. aan iedere kant gebakken op hoog vuur en daarna 12 min. in oven v. 180 graden. Waren wel JONGE filets, resultaat rosé en heerlijk mals. Als het kleine filets zijn, korter i.d. oven en korter aanbakken.
carin

carin zegt:
Ik heb het laatst zo gedaan. De borst was mooi rose maar wel erg taai.... misschien was ie wat ouder? Moet je het dan langer laten garen?

vriendelijke groet,
Carin
hempenius

hempenius zegt:
Hallo ATJE
wat aardig van U, hartelijk dank voor de info. Ik neem aan dat de filets dan nog lekker rosé zijn. Dat wordt dus smullen!! Vr. gr. Hempenius
atje

atje zegt:
Goede dag Hempenius.
Gans moet 2 maal 4 min bakken in de koekenpan, daarna 8/10 min op 180 graden in de oven, gans is mals maar het beste is de grauwe gans en de kol gans. Als je gans koopt kan je voelen of ze mals zijn of niet. Met vr gr ATJE.
hempenius

hempenius zegt:
Ik wil 27 dec. wilde gansfilet bereiden, maar weet niet hoe lang dit moet en is gans altijd jong?
atje

atje zegt:
Ik heb deze week wilde gans gekocht, geslacht en gefileerd, de filets die er afkomen wegen ongeveer 400gr. Pp deze manier waren ze super, als ze minder wegen moet dat aangepast worden, ben uit gegaan van mijn eigen filet als ze lichter zijn is aanpassen.
wouros

wouros zegt:
Is 8 min. bakken en 12 min. oven niet en beetje veel en wordt het dan niet taai en droog?
Recept van Loethe Olthuis:
Laat de filets op kamertemperatuur komen. Bestrooi ze rondom met zout en bak ze daarna om en om in hete boter met een scheutje olijfolie, als biefstuk. Laat even rusten onder aluminiumfolie en snijd in mooie plakken. Geef er cumberlandsaus bij, of desnoods curry.