Recept
« Terug naar recepten
Wildjus
PT600M
Wildjus
Een heerlijk wildjus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Mark
Bereidingstijd:
600 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildjus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 C.
Doe de botten en afsnijdsels in de braadslee en zet ca. 20-30 minuten in de hete oven en keer af en toe om
snij intussen alle groente in brunoise (kleine blokjes)
doe de laatste 10 minuten de groente bij de botten.
schep de botten, de afsnijdsels en de groente uit de braadslede over in een voldoende grote pan.
blus de braadslede af met de rode wijn en giet dit op de botten.
voeg het water en de kruiden toe en verwarm tot 90 C.
laat dit ca. 3 uur trekken zonder te koken!
passeer de bouillon door twee zeven met daar tussen de passeerdoek.
kook de bouillon nog 2 uur in.
Doe de botten en afsnijdsels in de braadslee en zet ca. 20-30 minuten in de hete oven en keer af en toe om
snij intussen alle groente in brunoise (kleine blokjes)
doe de laatste 10 minuten de groente bij de botten.
schep de botten, de afsnijdsels en de groente uit de braadslede over in een voldoende grote pan.
blus de braadslede af met de rode wijn en giet dit op de botten.
voeg het water en de kruiden toe en verwarm tot 90 C.
laat dit ca. 3 uur trekken zonder te koken!
passeer de bouillon door twee zeven met daar tussen de passeerdoek.
kook de bouillon nog 2 uur in.
Alfons Van de Mieroop zegt:
Waarom blus je de resten (ook vet ?) in de braadslee met wijn en voeg dit toe aan de bereiding van de jus (fond)?