Recept
« Terug naar recepten
Wintersalade
PT20M
Wintersalade
Een heerlijk wintersalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wintersalade te bereiden
Leg een vel filodeeg op een ovenplaat, rasp hierover de oud Brugge, leg hierop het andere vel filodeeg en bak goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek in gelijke stukken.
Helgroene coulis: Blancheer de helft van de salades en koel ze onmiddellijk af in ijsgekoeld en gefilterd water. Mix fijn met een beetje ijsblokjes en breng op smaak met Maaslands kruidenzout.
Snij de peterselie fijn, schaaf de hazelnoten, maak een zeste van mandarijn en meng dit alles.
Snij de Rodenbach in blokjes en rol in de mengeling.
Giet de coulis in een bord, dresseer met de krokantjes van geraspte kaas en de kaasblokjes.
Helgroene coulis: Blancheer de helft van de salades en koel ze onmiddellijk af in ijsgekoeld en gefilterd water. Mix fijn met een beetje ijsblokjes en breng op smaak met Maaslands kruidenzout.
Snij de peterselie fijn, schaaf de hazelnoten, maak een zeste van mandarijn en meng dit alles.
Snij de Rodenbach in blokjes en rol in de mengeling.
Giet de coulis in een bord, dresseer met de krokantjes van geraspte kaas en de kaasblokjes.