Recept
« Terug naar recepten
Winterse kipsalde
PT15M
Winterse kipsalde
Een heerlijk winterse kipsalde recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het nederlands zuivel bureau 1982
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterse kipsalde te bereiden
Was de bleekselderij en ontdoe de stengels van de draden. Was het witlof en snijd witlof en
bleekselderij in smalle reepjes.
Besprenkel deze met het citroensap. Snijd de kaas, de ananas en het kippenvlees in kleine stukjes.
Maak een sausje van sour cream, ananassap, zout, peper, paprikapoeder en worchestershiresaus.
Schep alle ingrediënten goed door elkaar en schik de salade op een met de gewassen en gedroogde slabladeren belegde schaal. Garneer de kipsalade met het gepelde en in
partjes gesneden ei en de peterselie.
Deze salade kan goed dienen als hoofdgerecht op een winterse dag. In plaats van een blik ananasschijven kunnen ook ananasstukjes uit blik worden gebruikt.
Gooi het resterende ananassap niet weg. U kunt er nog een smakelijke long-drink van maken.
bleekselderij in smalle reepjes.
Besprenkel deze met het citroensap. Snijd de kaas, de ananas en het kippenvlees in kleine stukjes.
Maak een sausje van sour cream, ananassap, zout, peper, paprikapoeder en worchestershiresaus.
Schep alle ingrediënten goed door elkaar en schik de salade op een met de gewassen en gedroogde slabladeren belegde schaal. Garneer de kipsalade met het gepelde en in
partjes gesneden ei en de peterselie.
Deze salade kan goed dienen als hoofdgerecht op een winterse dag. In plaats van een blik ananasschijven kunnen ook ananasstukjes uit blik worden gebruikt.
Gooi het resterende ananassap niet weg. U kunt er nog een smakelijke long-drink van maken.
Liske zegt: