Recept
« Terug naar recepten
Winterse vissoep: Cotriade
PT50M
Winterse vissoep: Cotriade
Een heerlijk winterse vissoep: cotriade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterse vissoep: Cotriade te bereiden
Spoel de visfilets, dep ze droog en verdeel ze in stukken.
Schil de aardappelen en snij ze in dikke plakken.
Pel de uien en snij ze in 4.
Kleur zachtjes de uien in de boter.
Voeg de visfumet, aardappelen, tijm en laurier toe en kruid met peper en zout.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de stukken vis met het meest vaste visvlees eerst aan de soep toe om 10 minuten te laten pocheren, en voeg dan de vis met een zachte visvlees toe om nog 5 minuten zachtjes te laten garen.
Schik de sneden brood in diepe borden en lepel er een beetje van de vissoep op.
Verdeel de stukken vis en aardappelen, zonder soep over de borden.
Roer de room en eventueel een glaasje cider door de soep en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Vul de borden helemaal met de soep en bestrooi met gehakte peterselie.
Schil de aardappelen en snij ze in dikke plakken.
Pel de uien en snij ze in 4.
Kleur zachtjes de uien in de boter.
Voeg de visfumet, aardappelen, tijm en laurier toe en kruid met peper en zout.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de stukken vis met het meest vaste visvlees eerst aan de soep toe om 10 minuten te laten pocheren, en voeg dan de vis met een zachte visvlees toe om nog 5 minuten zachtjes te laten garen.
Schik de sneden brood in diepe borden en lepel er een beetje van de vissoep op.
Verdeel de stukken vis en aardappelen, zonder soep over de borden.
Roer de room en eventueel een glaasje cider door de soep en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Vul de borden helemaal met de soep en bestrooi met gehakte peterselie.