Recept
« Terug naar recepten
Wintersoep met wortelen en pastinaak
PT40M
Wintersoep met wortelen en pastinaak
Een heerlijk wintersoep met wortelen en pastinaak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wintersoep met wortelen en pastinaak te bereiden
Schil, was en reinig knolraap, wortelen en wortelpeterselie en snijd in hapklare blokjes of schijfjes. Reinig en was de prei en snijd in ringen.
Bruineer knolraap, wortelen en wortelpeterselie in een pan in hete boter, voeg kerrie en karwij toe, bruineer deze even mee, giet er dan de bouillon over en laat alles afgedekt ca. 20 minuten sudderen. Voeg dan de prei erbij en laat alles nog ongeveer 10 min. koken tot de groenten gaar zijn. Kruid met zout en peper, breng op smaak met marjoleinblaadjes en serveer de soep gegarneerd met peterselie en marjoleintakjes.
Bruineer knolraap, wortelen en wortelpeterselie in een pan in hete boter, voeg kerrie en karwij toe, bruineer deze even mee, giet er dan de bouillon over en laat alles afgedekt ca. 20 minuten sudderen. Voeg dan de prei erbij en laat alles nog ongeveer 10 min. koken tot de groenten gaar zijn. Kruid met zout en peper, breng op smaak met marjoleinblaadjes en serveer de soep gegarneerd met peterselie en marjoleintakjes.