KookJij

Witches Cheese

Dit recept is simpel, snel en veel goedkoper dan de echte Heks`n Kaas. De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witches Cheese te bereiden

Ingrediënt in het schaaltje, wegen en weegschaaltje weer op nul voor het volgende ingrediënt.
Vervolgens alles mengen met de overige ingredienten en klaar is de Witches Cheese.

ZO SIMPEL KAN LEKKER ZIJN!

Het is ook heerlijk in de tomatensoep of  als de saus voor een Spaghetti Carbonara!!

Mijn kookverhaal (Gerrie Peters)

Toen ik gisteren mijn zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs.

Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging.

Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is.
Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !

Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel.
De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel.

Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerrie Peters

Gerrie Peters zegt:
Hoi Marijke, gewoon het recept aanpassen aan je eigen smaak.
Zoals je misschien weet gebruik ik deze saus voor door de zuurkool echter het is ook een heel lekker sausje voor andere dingen. Suc6 en bedankt voor je respons.
Marijke Bouweriks

Marijke Bouweriks zegt:
Gerrie, ga dit beslist van de week maken.
Voor een pittige variant kun je er ook een half theelepeltje sambalsaus door doen.
Groetjes