Recept
« Terug naar recepten
Witlof met Kipfilet in een bosbessensaus
PT20M
Witlof met Kipfilet in een bosbessensaus
Een heerlijk witlof met kipfilet in een bosbessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harold Landman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof met Kipfilet in een bosbessensaus te bereiden
De witlofbladeren van de kroppen afbreken, wassen en in de lengte doorsnijden.
Deze bladeren kort roerbakken en de hazelnootsnippers toevoegen.
De 4 halve kipfilets aanbraden, en het vleesvocht bewaren voor de saus.
In het vleesvocht de honing en de bosbessen roeren en op smaak brengen met zout en peper.
De witlof bij de saus doen en deze op 4 bordjes verdelen.
De kipfilets op de bordjes doen.
Deze bladeren kort roerbakken en de hazelnootsnippers toevoegen.
De 4 halve kipfilets aanbraden, en het vleesvocht bewaren voor de saus.
In het vleesvocht de honing en de bosbessen roeren en op smaak brengen met zout en peper.
De witlof bij de saus doen en deze op 4 bordjes verdelen.
De kipfilets op de bordjes doen.