Recept
« Terug naar recepten
Witlofroomsoep
PT30M
Witlofroomsoep
Een heerlijk witlofroomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofroomsoep te bereiden
Was het witlof, verwijder uit het uiteinde het bittere hart en bittere punt.
Snijd de witlofsronkjes in stukken van 1 cm.
( bewaar1/2 stronk en snijd deze in dunne reepjes voor garnering ).
Hak de schoongemaakte sjalot fijn.
Smelt de boter en stoof hierin gedurende 10 min. de fijngesneden sjalotjes, het gesneden witlof en het geplette teentje knoflook.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de bouillon erbij en laat verder doorgaren.
Pureer de soep voorzichtig in mixer en zeef deze vervolgens.
Verwarm de soep en maak een liaison (= bindmiddel ) van de room en de eierdooier.
Voeg eerst een beetje soep bij de liaison, roer goed door elkaar en voeg deze bij de soep.
Verwarm de soep, maar laat niet meer aan de kook komen.
Pluk de kervel.
Gebruik deze net als het 1/2 stronkje witlof voor de garnering.
Snijd de witlofsronkjes in stukken van 1 cm.
( bewaar1/2 stronk en snijd deze in dunne reepjes voor garnering ).
Hak de schoongemaakte sjalot fijn.
Smelt de boter en stoof hierin gedurende 10 min. de fijngesneden sjalotjes, het gesneden witlof en het geplette teentje knoflook.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de bouillon erbij en laat verder doorgaren.
Pureer de soep voorzichtig in mixer en zeef deze vervolgens.
Verwarm de soep en maak een liaison (= bindmiddel ) van de room en de eierdooier.
Voeg eerst een beetje soep bij de liaison, roer goed door elkaar en voeg deze bij de soep.
Verwarm de soep, maar laat niet meer aan de kook komen.
Pluk de kervel.
Gebruik deze net als het 1/2 stronkje witlof voor de garnering.