Mijn kinderen zijn niet zo gek op gekookte witlof maar vinden dit erg lekker.
Je kunt de saus ook met Italiaanse kruiden maken, dat is ook erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Witlofschotel met katenspek en tomatensaus
PT70M
Witlofschotel met katenspek en tomatensaus
Een heerlijk witlofschotel met katenspek en tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ineke witte
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande van lang geleden.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofschotel met katenspek en tomatensaus te bereiden
Schaal invetten.
Aardappelen, schillen wassen en gaar koken.
Witlof schoonmaken en in 10 min. in water met citroen gaarkoken. Goed uit laten lekken.
Ui en knoflook, pellen, snipperen en 3 min. zacht fruiten.
Toevoegen; tomaat, wijn, honing, en tijm. Dit ± 1 min. zacht laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Oven voorverwarmen tot 200°C. Van aardappel, melk en margarine puree stampen, deze in een ovenschaal scheppen en glad strijken.
Witlofstruikjes ieder in 2 plakjes katenspek rollen en naast elkaar op de puree leggen. Tomatensaus er over schenken, eerst het takje tijm er uit halen en bestrooien met kaas.
In het midden van de oven ± 20 min. goed heet en bruin bakken.
Aardappelen, schillen wassen en gaar koken.
Witlof schoonmaken en in 10 min. in water met citroen gaarkoken. Goed uit laten lekken.
Ui en knoflook, pellen, snipperen en 3 min. zacht fruiten.
Toevoegen; tomaat, wijn, honing, en tijm. Dit ± 1 min. zacht laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Oven voorverwarmen tot 200°C. Van aardappel, melk en margarine puree stampen, deze in een ovenschaal scheppen en glad strijken.
Witlofstruikjes ieder in 2 plakjes katenspek rollen en naast elkaar op de puree leggen. Tomatensaus er over schenken, eerst het takje tijm er uit halen en bestrooien met kaas.
In het midden van de oven ± 20 min. goed heet en bruin bakken.
wim hendriks zegt: