KookJij

Witlofschoteltje

Een heerlijk witlofschoteltje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofschoteltje te bereiden

Probeer het middenstukje van de witlof een beetje uit te snijden en kook de stronkjes witlof in water ca. 10 min. Laat ze goed uitlekken. De witlof in een ovenschaal leggen. Verdeel de fijngesneden achterham en gesnipperde hardgekookte eieren over de witlof. Roer de geraspte kaas en wat nootmuskaat door een bakje crème fraiche demi. Giet de saus over de witlof. Plaats de schotel 15 minuten in een op 200C voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ger2

ger2 zegt:
Laagje aardappel puree dan de witlof zoals omschreven , dan weer een laagje aardappelpuree dan insmeren met rijstolie en een laagje paneer meel erover. Dan 30 minuten in de voorgewarmde oven op 180. Recept van ons moeder.
Corrie

Corrie zegt:
Lijkt me lekker met aardappelpuree.