Recept
« Terug naar recepten
Witlofschoteltje
PT40M
Witlofschoteltje
Een heerlijk witlofschoteltje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofschoteltje te bereiden
Probeer het middenstukje van de witlof een beetje uit te snijden en kook de stronkjes witlof in water ca. 10 min. Laat ze goed uitlekken. De witlof in een ovenschaal leggen. Verdeel de fijngesneden achterham en gesnipperde hardgekookte eieren over de witlof. Roer de geraspte kaas en wat nootmuskaat door een bakje crème fraiche demi. Giet de saus over de witlof. Plaats de schotel 15 minuten in een op 200C voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
ger2 zegt: