Recept
« Terug naar recepten
Witlofvelouté met gerookte geuldal forel
PT40M
Witlofvelouté met gerookte geuldal forel
Een heerlijk witlofvelouté met gerookte geuldal forel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofvelouté met gerookte geuldal forel te bereiden
Maak 2 liter gevogeltebouillon van de fond en bouillonblokje. Maak het witlof schoon, snij de voet van de stronken en snij ze in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn. Smelt de boter in een grote pan met een dikke bodem en laat ui, knoflook en witlof een 10 tal minuten zweten onder de deksel. Voeg daarna de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Blender de soep en giet ze door een grove zeef er moet wel geblenderde witlof inblijven, de grotere stukjes moeten eruit. De soep kan op dikte gebracht worden met een roux. Kruid de soep met peper, zout en nootmuskaat. De soep moet goed op smaak zijn. Portioneer de forelfilets, per persoon een mooi stukje van 30 gram. Zet ze koud weg maar laat ze ruim voor het serveren op kamertemperatuur komen.