KookJij

Witlofvelouté met gerookte geuldal forel

Een heerlijk witlofvelouté met gerookte geuldal forel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofvelouté met gerookte geuldal forel te bereiden

Maak 2 liter gevogeltebouillon van de fond en bouillonblokje. Maak het witlof schoon, snij de voet van de stronken en snij ze in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn. Smelt de boter in een grote pan met een dikke bodem en laat ui, knoflook en witlof een 10 tal minuten zweten onder de deksel. Voeg daarna de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Blender de soep en giet ze door een grove zeef er moet wel geblenderde witlof inblijven, de grotere stukjes moeten eruit. De soep kan op dikte gebracht worden met een roux. Kruid de soep met peper, zout en nootmuskaat. De soep moet goed op smaak zijn. Portioneer de forelfilets, per persoon een mooi stukje van 30 gram. Zet ze koud weg maar laat ze ruim voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst