KookJij

Witloof op z'n Vlaams

Een heerlijk witloof op z'n vlaams recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloof op z'n Vlaams te bereiden

Stoof de stronkjes aan en kruid met zout, peper en wat muskaatnoot.
Bevochtig met water en laat verder stoven onder deksel. Hak de eieren. Neem wat water van het witloof en werk op met de boter of margarine. Voeg er ei en peterselie aan toe en kruid bij. Voeg een klein beetje citroensap toe.
Serveer het witloof met de Flamandesaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Philips Eric

Philips Eric zegt:
Eigenlijk is dit een origineel recept van Piet Huysentruyt
Staat beschreven in zijn boek ..Lekker thuis , koken met fantasie.
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
kan je het recept van de saus even dr bij zettten..dank je!!
Ronny

Ronny zegt:
Flamandsaus is een Vlaamse saus dat jullie zo te horen niet kennen.
Lambert

Lambert zegt:
opgezocht op mijn pc maar het komt nergens in voor.Jij had toch de HOTELSCHOOL gedaan of vergis ik je met iemand.Als je de flamadesaus bij sausen wilt zetten ben ik benieuwd wat dit is.
Lambert

Lambert zegt:
Ps wat is flamanedesaus?????????????????
Lambert

Lambert zegt:
over welke kruid(en) spreek je ik kom niet veel wijs uit met je recept.