Recept
« Terug naar recepten
Witloof-preisoep met appel
PT35M
Witloof-preisoep met appel
Ook lekker met verse, met de hand gepelde garnalen
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloof-preisoep met appel te bereiden
- Snij het witloof middendoor en verwijder het onderste harde gedeelte, want dat smaakt bitter. Snij het witloof in stukken. Stoof de ui en de knoflook aan in olijfolie, voeg de prei en appel toe en stoof een drietal minuten. Voeg het witloof toe en stoof nog heel even mee. Niet te lang, want dan wordt de soep bitter. Voeg de groentebouillon, kurkuma en flink wat zwarte peper toe en laat 25 minuten sudderen. Mix en werk af met verse bieslook.
Jeannine Van Immerseel zegt: