Recept
« Terug naar recepten
Witloofrolletjes gevuld met comtékaas en sausje van côtes du jura
PT30M
Witloofrolletjes gevuld met comtékaas en sausje van côtes du jura
Comté wordt wel eens de ‘koning onder de bergkazen’ genoemd. Deze kaas uit de Franse Jura is verwant aan de Zwitserse gruyère en wordt daarom ook gruyère de comté genoemd.
Een volledig comté-'wiel' weegt gemiddeld 35 kg, met uitschieters tot 55 kg. In de handel worden normaalgezien alleen parten verkocht. Voor de productie van één comté is gemiddeld 500 liter rauwe melk van het runderras Montbéliarde nodig.
Het speciale aroma van comté is te danken aan de bijzondere kruiden en grassoorten die de koeien in de velden van het Jura-massief vinden. De smaak van de kaas hangt zelfs af van de ligging van de weide.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofrolletjes gevuld met comtékaas en sausje van côtes du jura te bereiden
- Maak het witloof schoon en kook de stronkjes gaar in gezouten water gedurende 12 min.
- Haal de stronkjes uit het water en laat ze goed uitlekken. Snijd de stronkjes overlangs in 2 en leg er een plakje comté tussen. Kruid af met peper en zout en wikkel een plakje ontbijtspek rond het stronkje zodat je een compact rolletje krijgt.
- Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur, smelt de helft van de boter en fruit er de fijngesnipperde sjalot in. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Giet er op het einde de room bij en laat nog 5 min goed doorkoken.
- Bak de gevulde witlofstronkjes gaar in de rest van de boter.
- Serveer de gevulde wiltoofstronkjes met het sausje van Côtes du Jura. Heerlijk als hapje of als voorgerecht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Erwin Elens zegt: