Recept
« Terug naar recepten
Witloofroomsoep
PT30M
Witloofroomsoep
Een heerlijk witloofroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofroomsoep te bereiden
De kern uit het witloof verwijderen, de rest in grove stukken snijden, 5 minuten laten koken in een bodem water met citroensap, afgieten en laten uitlekken.
De vleesbouillon opwarmen en samen met het witloof aan de kook brengen, onder deksel 15 minuten laten sudderen.
Pureer de soep. Verhit de boter, voeg de bloem toe, laat even meebakken, voeg de gepureerde soep, al roerende toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de eidooier en room door elkaar, voeg een beetje warme soep toe, en giet het mengsel al roerende bij de soep, laat even indikken zonder te koken.
De vleesbouillon opwarmen en samen met het witloof aan de kook brengen, onder deksel 15 minuten laten sudderen.
Pureer de soep. Verhit de boter, voeg de bloem toe, laat even meebakken, voeg de gepureerde soep, al roerende toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de eidooier en room door elkaar, voeg een beetje warme soep toe, en giet het mengsel al roerende bij de soep, laat even indikken zonder te koken.