Recept
« Terug naar recepten
Witloofroomsoep met gerookte zalm
PT15M
Witloofroomsoep met gerookte zalm
Een heerlijk witloofroomsoep met gerookte zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofroomsoep met gerookte zalm te bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en laat ze zachtjes koken in gezouten water. Was het witloof en snijd deze in dunne schijfjes. Snijd de zalm in plakjes.
Laat 40 gram boter in de pan smelten, doe er het witloof bij en laat 10 minuten zachtjes stoven. Besprenkel met citroensap, voeg er het bouillonblokje en het water bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, zet het deksel erop en laat 15 minuten garen op een laag vuurtje.
Mix de soep, voeg de room en het in water opgeloste maiszetmeel toe en breng aan de kook. Eventueel bijkruiden met peper en zout. Doe de rest van de boter bij en mix opnieuw fijn.
Laat de aardappelen uitlekken.
Schik de aardappelen in een warm bord, doe er de witloofroomsoep en de plakjes zalm bij en werk af met dille voor de garnering
Laat 40 gram boter in de pan smelten, doe er het witloof bij en laat 10 minuten zachtjes stoven. Besprenkel met citroensap, voeg er het bouillonblokje en het water bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, zet het deksel erop en laat 15 minuten garen op een laag vuurtje.
Mix de soep, voeg de room en het in water opgeloste maiszetmeel toe en breng aan de kook. Eventueel bijkruiden met peper en zout. Doe de rest van de boter bij en mix opnieuw fijn.
Laat de aardappelen uitlekken.
Schik de aardappelen in een warm bord, doe er de witloofroomsoep en de plakjes zalm bij en werk af met dille voor de garnering
Stephanie zegt:
:p