Recept
« Terug naar recepten
Witloofschuitjes met lamsgehakt
PT45M
Witloofschuitjes met lamsgehakt
Een heerlijk witloofschuitjes met lamsgehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vlees.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofschuitjes met lamsgehakt te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof, snij het overlangs in twee en verwijder de harde kern. Snij een schijfje van de bolle kant van het witloof zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten. Stoof het witloof even aan in de pan. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt. Kruid bij met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe.
Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.
Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt. Kruid bij met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe.
Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.