Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoep met grijze garnalen
PT30M
Witloofsoep met grijze garnalen
Een heerlijk witloofsoep met grijze garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vis
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofsoep met grijze garnalen te bereiden
Snij het witloof grof, de prei in ringen en de aardappel in blokjes. Fruit het gesnipperd sjalotje in boter. Doe het witloof, de prei en de aardappel erbij. Schep een paar minuten om. Doe de kippenbouillon erbij. Voeg er het kruidentuiltje bij.
Dek af en laat een kwartiertje zacht koken.
Haal het kruidentuiltje uit de soep.
Mix de soep en breng ze op smaak met een vleugje citroensap, peper en zout.
Schenk er een flinke scheut room bij. Laat nog even goed doorwarmen.
Werk af met de grijze garnalen en de gesnipperde bieslook.
Dek af en laat een kwartiertje zacht koken.
Haal het kruidentuiltje uit de soep.
Mix de soep en breng ze op smaak met een vleugje citroensap, peper en zout.
Schenk er een flinke scheut room bij. Laat nog even goed doorwarmen.
Werk af met de grijze garnalen en de gesnipperde bieslook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Het kruidentuiltje kun je in Ned.kopen (ben ff de naan vergeten);er zitten 4 zakjes in de verpakking;het zijn net theezakjes;ik knip ze open en voeg de "kruiderij"in de soep.Zo doe ik het ook als ik gewoon kippensoep maak.
Vind het een lekkere combinatie met garnalen óf rivierkreeftjes,die had ik n.l. in huis.:p:p:D
firmin zegt: